Hi ha uns casos que és necessària l’extracció de dents o pròtesis. Per exemple, quan hi ha un cas de càries dental greu, quan hi ha alguna peça dental trencada o si el problema principal sigui la pèrdua de l’os periodontal que envolta les dents.

Des de Clínica Dental Ureña, coordinem amb el pacient les dents que s’han d’extreure i la pròtesi que s’hi haurà de col·locar posteriorment. Hi ha dues maneres de procedir:

  • Si es fabriquen al mateix moment de la cirurgia, s’anomenen “pròtesis immediates”. El cirurgià la col·locarà immediatament després de l’extracció de la dent. El primer avantatge de la col·locació immediata és l’estètica bucal.
  • La “Pròtesis diferida” és aquella que després de la cirurgia, es col·loquen les pròtesis durant el període de cicatrització de les genives. L’avantatge principal és que les pròtesis gaudiran de bona estabilitat durant molt temps, tot i que és possible que necessiti un ajustament posterior.

Extracció de dents i pròtesis: Com és l’operació?

Per a l’extracció de dents i pròtesis es fa servir anestèsia local o general, i generalment es realitza de forma ambulatòria a la clínica dental. Normalment es fan servir anestèsics locals i profilaxis antibiòtica (1-2 comprimits d’antibiòtics 2 hores abans de la cirurgia).

Quines mesures s’han de tenir en compte després de l’operació?

extracció de dents i protesis

Font: EnvatoMarket

És normal que després de l’operació, s’inflami la zona dels llavis, la barbeta o tenir la sensació de la llengua adormida. Això és degut a l’efecte de l’anestèsia local, que en termes generals ha de desaparèixer en unes hores.

El primer que s’haurà de fer és posar gel a les galtes per minimitzar la inflamació. La infamació a les galtes apareixen gradualment i en un màxim de 48 hores després de la cirurgia. S’ha de tenir en compte que alguns pacients els hi pot aparèixer un hematoma. Per altra banda, les inflamacions depenen de cada pacient.  A més un lleuger sagnat pot ser normal a les zones operades, però solen desaparèixer ràpidament.

Clínica Dental Ureña podem fer-te un diagnòstic i un pressupost gratuït. No tardis i demana hora!

El nostre equip estarà encantat d’avaluar el teu cas.