Actualment, tots sabem com mantenir una correcta salut bucodental. Tot i que una urgència dental ens pot sorprendre en qualsevol moment i a vegades pot ser complicat, sigui del tipus que sigui. Primer de tot hem de mantenir la calma, ja que a vegades poden resultar molt escandaloses per la presència de sang.

A Clínica Dental Ureña oferim tots els serveis odontològics que necessitis, però especialment comptem amb les instal·lacions adequades per atendre qualsevol odontologia d’urgència. Per aquest motiu, et mostrem quines són les urgències dentals més comunes i sobretot, com actuar correctament quan no es pot acudir immediatament a la consulta.

 

L’Odontologia d’urgència: tipus d’urgències dentals

 

Odontologia d'urgencia a Igualada

                                                                  Font: EnvatoMarket

Mal de queixals: aquesta és una de les emergències odontològiques més ateses. Normalment els pacients quan tenen mal de queixals, pot arribar a ser molt intens i constant i fins i tot pot anar en augment.  El més comú és que es tracti de càries o de queixals del seny. En aquests casos, s’ha de consultar amb el dentista si es poden prendre analgèsics o antiinflamatoris. Per altra banda, es recomana evitar aliments molt freds, calents, durs o dolços. A més a més,  aplicar fred a la galta on hi ha el focus de dolor és també una bona solució.

Pèrdua d’una peça dental per un cop: aquests accidents es poden produir fent esport, per una caiguda per accident, baralla o accidents en general. En els casos de la pèrdua total d’una dent, és possible que hi hagi sang abundant. La solució és anar al dentista com més aviat millor, ja que així hi haurà més possibilitats de no perdre del tot la peça dental.

Fractura parcial d’una peça dental: com en el cas anterior, aquest tipus de fractures es poden produir fent esport, caigudes accidentals, baralles, accidents en general o mastegant aliments molt durs. La solució és anar al dentista el més aviat millor, ja que hi ha més probabilitats de reconstruir la peça dental original. Abans d’anar al dentista, és important intentar localitzar i recollir el tros de la dent trencada. Abans d’acudir al dentista, haurem d’aplicar fred a la zona de la cara per tal que la inflamació no vagi a més.

Afluixament d’una dent després d’un cop: en aquests casos recomanem actuar i acudir al dentista el més aviat millor, per tal que no vagi a més i no acabant perdent la peça dental.

Abscés: l’abscés té un origen infecciós, ja que es produeix quan els bacteris normalment d’una càries o una peça dental trencada, penetren a la dent. La solució implica prendre antibiòtics. A banda de curar la infecció, s’ha de solucionar la causa que la va originar.

Ferides causades per l’ortodòncia: aquestes urgències són comunes quan es porten brackets o ortodòncies. A vegades és normal que es trenqui o caigui alguna part de l’aparell, o fins i tot algun filferro es pot clavar a la geniva, la llengua o les galtes. S’ha de tenir en compte que si el bracket no està en perfectes condicions, aquest no farà l’eficàcia desitjada. Per tant, s’ha d’acudir a l’ortodontista per solucionar el problema.

 

L’experiència en odontologia d’urgència de la Clínica Dental Ureña

odontologia d'urgència a Barcelona

 

 

Aquestes són unes de les urgències més habituals que ens podem trobar i des de Clínica Dental Ureña com especialistes en odontologia d’urgència,recomanem a tots els nostres pacients una bona higiene bucal, seguir una dieta sana i equilibrada, utilitzar protectors quan es faci esport, i utilitzar el cinturó correctament en tots els desplaçaments.

Tenim una dilatada experiència en l’atenció d’urgències dentals, i oferim cobertura d’urgències, oferint amplis horaris.

 

Contacta amb nosaltres i t’informarem de tot el que necessitis!