Un blanquejament dental és un procediment que ens permet obtenir un color més blanc a les nostres dents. No només és un procediment que millora la nostra estètica, si no que, també és una millora a nivell sanitari. Aquest tractament ha anat a l’alça de demanda en els últims anys, és per això que des de Clínica Dental Ureña et volem explicar com es duu a terme aquest tractament dental i les principals característiques.

blanquejament dental

Com es realitza un blanquejament bucodental?

El procés de realitzar un tractament de blanquejament dental comença, com han de ser tots els tractament, amb una visita de revisió. En aquesta revisió, s’avalua la situació dental de cada pacient i es determina el procediment que es durà a terme. En aquesta visita s’analitza el tipus de dentadura, l’esmalt d’aquesta, s’estudiaran les causes del color de la dentadura i es valorarà la qualitat de l’esmalt juntament amb el to original de la dentadura.

S’ha de tenir en compte que per realitzar un blanquejament dental ens hem de trobar davant una dentadura sana, sense problemes dentals i que el tractament del blanquejament no pugui afectar negativament a la dentadura ni al pacient.

blanquejament dental procedimiento

Passos que se segueixen en el procediment

El tractament blanquejant comença per realitzar una neteja bucodental que eliminarà tots els rastres de placa que hi pugui haver a la dentadura. D’aquesta manera la zona queda neta abans de procedir al blanquejament dental.

El blanquejament dental comença per una protecció de la part de les genives per evitar molèsties i malestar en aquesta zona de la boca quedant les dents preparades per començar el procediment de blanquejament.

A la part de la dentadura s’aplica un gel de peròxid d’hidrogen que permet l’oxigenació de la peça dental on s’aplica. Això provoca que recuperi el seu color original i, fins i tot, tons més clars. El procediment és indolor, el que es pot sentir és una hipersensibilitat en la dentadura.

Deixem un vídeo de mostra de la casa Axis per la qual treballem i que ens proporciona el material per portar a terme els blanquejaments dentals.

Blanquejament dental a casa

Els blanquejaments dentals que es poden fer a casa segueixen les instruccions d’un professional el qual ha fet una primera visita al pacient, descartant malalties greus que puguin perjudicar al pacient durant el tractament de blanquejament dental.

Després de la primera visita, el professional determinarà un seguit de pautes a casa, amb el material blanquejant d’Axis que ens ajuda a aconseguir els resultats desitjats. Tot i així, el procés sempre serà supervisat i regulat per un professional d’odontologia que determinarà els passos a seguir i com realitzar-los.

A continuació, us deixem un vídeo de l’empresa Axis amb els passos que se segueixen en un tractament de blanquejament dental a casa.

Procediment posterior al blanquejament dental

En les hores posteriors al blanquejament dental, com dèiem en el paràgraf anterior, es pot notar una hipersensibilitat en la dentadura que pot donar una sensació mínima de dolor, però és del tot normal. La dentadura al haver patit un tractament com aquest està més sensible i nota més els aliments freds i calents. Com quan mengem un gelat o bevem aigua molt freda.

Després del blanquejament dental hem de procurar mantenir la dentadura en bon estat. Seguir una bona rutina d’higiene dental, amb un bon dentífric i fil dental ens facilitarà a mantenir aquest bon estat de salut bucodental.

blanquejament dental dentista

Per qualsevol consulta no dubteu en trucar-nos i preguntar pel blanquejament dental. T’ho expliquem tot!