El món dels dentífrics, o també conegut com a pastes de dents, és molt ampli i variat. Uns poden ser d’ús més generals i, per altra banda, altres s’utilitzen per a tractaments específics com pot ser la gingivitis, l’halitosi o l’antiplaca, entre molts altres.

Els dentífrics són objectes en format, normalment, pastós que serveix per a mantenir la higiene i salut bucodental dels qui l’utilitzen. El primer dentífric data de l’antic Egipte, fa 4000 anys, i constava d’una composició de pedra tosca polvoritzada, més coneguda com a pedra pómez, sal i closca d’ou, entre altres productes de casa que s’utilitzaven per a la higiene.

Diferents varietats de dentífrics

Dentífrics

Igual que de malalties i d’afectacions, hi ha una gran varietat de dentífrics, amb el pas dels anys i els avenços en l’àmbit de la ciència i de la salut, amb això també s’ha vist augmentada la creació de nous dentífrics que s’adapten a aquestes noves afectacions.

Algunes de les tipologies de dentífrics són:

  • Dentífrics prevenció de placa i càlcul dental
  • Pastes de dents per a prevenció de càries
  • Disminució de la sensibilitat dental
  • Enfortiment de les genives
  • Acció de blanquejant dental

La seva elecció dependrà del tractament que vulgui seguir i, per sobre de tot, del que li recomani el seu dentista. Això dependrà de l’afectació que tingui a la boca i del que pugui ser millor per a la seva dentadura i el seu estat, ja que cada persona té una situació diferent i específica.

Dentífrics característiques

Dentífrics d’adults i infantils

Una altra de les diferències a tenir en compte és la de separar els dentífrics d’adults dels infantils. Els dentífrics d’adults, normalment, compten amb una dosi més alta de fluor que per als més petits pot ser perjudicial.

El fluor és essencial per a la prevenció de la càries, però en època de creixement i de canvi dental, com és el cas dels nens, el fluor pot alterar el color de l’esmalt dental i pot provocar que apareguin taques a les dents.

Les pastes de dents per a nens contenen fluor, però amb una dosi mínima recomanada per l’Associació Espanyola de Pediatria. Els dentífrics especials per a nens s’han d’utilitzar des dels 3 fins als 6 anys. Així mateix, es recomana vigilar de prop el procés de neteja dental quan es tracta de nens. D’aquesta manera s’evitarà que s’empassin dentífric, podrem controlar que es raspallen correctament les dents i ens assegurem que glopegen correctament després del raspallat.

Contacta amb el nostre equip per a més informació!

Dentífrics infantils