L’odontopoediatria és el que es coneix, comunment, com el dentista pels nens. La branca d’odontologia que es centra en els tractaments per ells. Hem de tenir en compte que els problemes i tractaments dentals dels nens no són els mateixos que els d’una persona adulta.

Dentista per nens

Afectacions i tractaments més comuns en l’odontopediatria

En els més petits les afectacions són diferents comparades amb les persones adultes. Al tenir les dents de llet, primera diferencia important que trobem, amb la qual cosa, els problemes bucodentals, no afecten de la mateixa manera. Algunes de les diferents afectacions serien:

  • Càries. Les caries poden afectar a dents de llet en el cas dels nens. Si passa això, s’hauran de tractar amb més cura del compte ja que pot perillar el desenvolupament de les futures dents.
  • Ortodòncia. El tema de l’ortodòncia en els més petits és essencial. Un percentatge molt alt dels més petits té problemes de malformacions i de mala col·locació de les dents. L’ortodòncia forma un paper importantíssim en la recol·locació de les dents.
  • Aplicació de fluor. El fluor ajuda a prevenir el desgast de les peces dentals dels més petits. El dentista per nens els ajudarà a aplicar correctament el fluor. El fluor, a més a més, també enforteix les dents i permet obtenir unes dents sanes i fortes.

Dentista per nens odontopediatra

Recomanacions

Des de la Clínica Dental Ureña li volem recomanar que, davant qualsevol situació anòmala, de les dents dels nens, visiti a un dentista per una revisió i per descartar problemes greus. Deixant això  apartat, igualment és recomanable realitzar una revisió un cop a l’any.

L’odontopediatra haurà de comprovar la forma de les dents, la col·locació de la mandíbula, les càries i altres problemes que puguin sorgir. D’aquesta manera podrem prevenir altres problemes més greus que puguin afectar en un futur.

Dentista per nens urgències