En primer lloc, hauríem de començar explicant en què es basa una endodòncia. Aquest és un procediment que consisteix en l’extirpació total de la polpa o nervi de la dent, normalment en casos de càries o traumatismes dentals.

Aquest procediment és molt efectiu, ja que es tracta d’una neteja del sistema de conductes radiculars on s’eliminen bacteris i teixit per deixar-ho desinfectat. D’aquesta manera es pot salvar i evitar l’extracció de la peça dental.

 

Com realitzem una endodòncia?

A Clínica Dental Ureña som especialistes en el tractament d’endodòncia, naturalment sota anestèsia local i amb controls de radiografia. A continuació, t’expliquem en què es basen les fases d’una endodòncia:

 

Les fases d’una endodòncia

 

 

endodoncia

Fuente: Envato Market

 

  1. Primerament, el professional sanitari realitza el diagnòstic. Per un correcte tractament, anteriorment haurà d’haver realitzat una sèrie de preguntes i radiografies per poder veure la longitud de les arrels, l’estat en com es troben, etc.
  2. L’anestèsia que s’utilitzarà serà local. Això vol dir que afectarà només a la dent que es tractarà i a la zona del voltant. S’ha de tenir en compte que, si en el moment de l’anestesia existeix una infecció o inflamació de la peça, l’anestèsia no actuarà correctament.
  3. L’aïllament de la peça serà realitzant un forat a la corona de la dent a través d’on es pot accedir a la polpa per poder extreure’l i aïllant la dent.
  4. A continuació, es procedirà a la neteja dels conductes per deixar-los nets i desinfectats.
  5. Per deixar la peça de la dent insensibilitzada, s’haurà de sellar per tal que es tanquin els conductes que s’han netejat anteriorment, aquest pas es anomenat “obturació”.
  6. Per realitzar un seguiment i control, l’especialista farà radiografies i observacions per veure si tot ha anat bé. Això podria durar setmanes o mesos.

 

Confia en Clínica Dental Ureña pel teu tractament d’endodòncia

Alguns símptomes per haver de necessitar una endodòncia poden ser, entre d’altres, sensibilitat al fred o la calor, molèsties al mastegar, canvis de color de les dents a tons més foscos o aparició de flegmons o fístules. No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres si creus que necessites qualsevol servei bucodental. Els nostres professionals t’assessoraran i solucionaran qualsevol dubte o pregunta que tinguis.

 

A Clínica Dental Ureña, comptem amb clíniques a Vilanova del Camí i Barcelona. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’informarem de tot. I recorda que també tenim servei de finançament.