El fil dental és un complement que s’utilitza per les neteges dentals diàries. Combinat amb els raspallats de les dents ajuda a mantenir una bona higiene bucodental. Sense cap mena de dubte, un estri que tothom hauria d’incloure en el seu dia a dia sense excuses.

Des de Clínica Dental Ureña t’expliquem les seves característiques principals i com utilitzar-lo en el teu dia a dia per obtenir el millor dels somriures.

Què és el fil dental?

És un conjunt de filaments que poden ser tan de niló com de plàstic. Aquests filaments ajuden a retirar restes de menjar i brutícia que es queden a les dents i a les genives.

Aquest fil es passa pel voltant de les dents i per la zona pròxima a les genives. Això facilita l’eliminació de l’halitosi i ajuda a prevenir malalties, càries i infeccions.

Fil dental

Com utilitzar correctament el fil dental?

Saber utilitzar-lo s’aprèn, com tot a la vida, a base de pràctica. Et donarem uns passos a seguir per fer més fàcil l’ús d’aquest complement i per tenir unes bases que t’ajudaran a aconseguir el resultats desitjats.

Segueix els següents passos i practica’ls cada cop que et rentis les dents, poc a poc aniràs agafant més pràctica i et serà més fàcil obtenir una neteja diària completa.

  • Agafa entre 40 – 60 cm de fil dental, i enrotlla’l al voltant de les mans i dels dits índex i polzes.
  • D’aquest manera podràs anar desplaçant el fil per utilitzar sempre la part del fil que estigui neta.
  • Comença per una peça dental i passa el fil entre mig, fent un moviment de zig-zag.
  • Seguidament, fes el mateix pas però enrotllant la dent i fent el mateix moviment de zig-zag.
  • Comença per les dents centrals i després neteja les laterals.
  • Un cop tenim totes les dents netes, podem glopejar per eliminar del tot les restes de menjar i brutícia.

Recomanacions

Per obtenir una bona neteja bucodental hem de seguir altres passos, a part de fer servir el fil dental, recomanem fer servir un col·lutori dental posterior a l’ús del fil dental.

Recomanem un ús responsable i no excessiu del fil dental ja que pot ocasionar ferides a les genives i a altres parts de la cavitat bucal. El que es recomana és utilitzar-lo una vegada al dia, al final de la jornada, ja que deixa la dentadura totalment neta i sense brutícia per anar a dormir.

En qualsevol cas, sempre consulti amb un professional si té dubtes sobre el seu ús o quin tipus de fil dental utilitzar.