Tots sabem que per a mantenir una bona salut bucodental hem de seguir una rutina diària de neteja i cuides, seguir uns passos concrets i utilitzar un seguit de materials i productes que ens ajudaran a aconseguir el somriure perfecte que busquem. A més a més, evitarem infeccions, malalties i afectacions bucodentals. Des de Clínica Dental Ureña t’expliquem com aconseguir una bona rutina de salut bucodental, no et perdis ni un detall!

Passos per a aconseguir una bona salut bucodental

Primer haurem de comprovar que no patim cap afectació bucodental, ja que, del contrari, haurem de fer servir uns productes específics per a la nostra boca. En el cas que no patim cap afectació o malaltia específica, podrem fer servir els productes que ens recomani el nostre dentista.

salud bucodental cepillado

Els principals passos a seguir són:

  • Rentat de dents tres vegades al dia durant tres minuts.
  • Utilitza productes que complementin el raspallat.
  • Rentar-se la llengua. En aquesta part de la boca s’acumulen molts bacteris que poden produir malalties.
  • Utilitzar raspall de dents adequat, màxim durant tres mesos.
  • Fer les revisions pertinents anuals al dentista.

Quins productes i materials hem d’utilitzar?

Durant la neteja diària hem d’utilitzar diferents productes. Comprovar que el raspall de dents sigui el correcte, que no sigui ni molt fluix ni molt fort per la nostra boca, això ens facilitarà el rentat i farà més còmode la neteja bucodental diària.

Per la neteja dental necessitem: un raspall de dents, una pasta de dents, un fil o seda dental i un líquid glopejador. En el mercat hi ha una gran multitud de marques i podem trobar diferents tipos tant de raspalls de dents, com de pastes de dents com de líquids per glopejar. En el cas del fil o seda dental, no acostumen a haver-hi molta varietat de productes.

salud bucodental dentífrico

Les marques i tipus de productes que utilitzem dependran dels nostres objectius i gustos personals. Dentífrics blanquejants, antitaques, especials per la sensibilitat de les genives i fins i tot per controlar la quantitat de càlcul dental.

De raspalls de dents en trobem amb les pues més toves, mitjanes o més gruixudes, això també dependrà de la sensibilitat de les nostres dents i de les nostres genives Per altra banda, també comptem amb els raspalls de dents elèctrics, molt comuns entre una gran part de la població.