De sistemes de brackets al mercat, cada cop hi ha més opcions que s’adapten a les necessitats i gustos de cada un dels pacients.

Des dels tradicionals brackets metàl·lics fins a l’actual Invisalign, passant pel sistema de brackets de ceràmica, que també va tenir el seu boom en el seu moment. Tots ells són diferents sistemes que, al final, la seva funció i objectiu és el mateix: que el pacient aconsegueixi el millor dels seus somriures.

Des de Clínica Dental Ureña et volem explicar i detallar les característiques i funcions del primer sistema d’ortodòncia que va existir: els brackets metàl·lics.

 

Descripció i característiques del sistema amb brackets metàl·lics

El sistema metàl·lic d’ortodòncia és el més antic i el més comú entre els pacients que necessiten ortodòncia per millorar la seva estructura bucodental.

El sistema consisteix en una estructura metàl·lica, conjuntament amb les estructures d’unió que són els filferros, els quals s’enganxen a les peces dentals i s’uneixen entre ells a través de l’estructura metàl·lica principal.

A més a més, pot ser que en alguns casos es necessiti d’unes gomes que uneixen els diferents filferros, no s’han de confondre amb les gomes que subjecten els propis filferros si no que són els que s’uneixen entre ells per exercir una força més precisa i específica i permeten obtenir els resultats desitjats.

El sistema principal dels brackets funciona amb la força que exerceixen els brackets. Una força suau però constant que provoca el moviment de les peces dentals. Això, poc a poc, i progressivament, corregeix la mala posició i les imperfeccionas de l’estructura bucodental de cada cas.

brackets metàl·lics característiques

Avantatges dels brackets metàl·lics

Molts són els dubtes al voltant dels diferents mètodes d’ortodòncia que hi ha al mercat. Quin és el més econòmic? Quin s’adapta més a les necessitats personals de cada pacient? Quant temps s’han de portar? Entre moltes altres preguntes.

Des de Clínica Dental Ureña t’exposem alguns avantatges dels brackets metàl·lics:

  • El preu dels brackets metàl·lics és un dels més econòmics del mercat
  • El material és més resistent que altres sistemes d’ortodòncia com són els brackets de ceràmics o el nou mètode d’Invisalign
  • El menjar acumulat es veu fàcilment. Encara que pugui semblar un inconvenient, en realitat és un punt a favor ja que permet una millor neteja del brackets i d’una manera més fàcil i pràctica

Amb aquestes característiques i informació sobre els brackets metàl·lics podràs decantar-te per aquest sistema d’ortodòncia, encara que sempre s’ha de consultar amb el teu especialista. Consulta amb el nostre equip professional tots els dubtes que tinguis sobre els sistemes d’ortodòncia.