La periodontitis és una malaltia inflamatòria que afecta els teixits que es troben al voltant de les dents, anomenats “periodonto”.  És molt important tenir  en compte que, si no es tracta a temps podria provocar la pèrdua dental i en alguns casos fins i tot  podria afectar a la salut a escala general de qui la pateix. Des de Clínica Dental Ureña us volem mostrar en què es basa el tractament per a la periodontitis.

Quins tipus de periodontitis hi ha?

Hem de tenir en compte que si l’afectació fos superficial estaríem parlant de gingivitis. En canvi, si l’afectació fos més profunda parlaríem de periodontitis.

*La Gingivitis: és una inflamació que afecta principalment la geniva a mode superficial. El principal  signe d’alerta és el sagnat i si no s’actua ràpidament, podria derivar en una periodontitis.

*La Periodontitis: és una infecció més profunda de la geniva. Pot provocar que les peces dentals  es desenganxin de la geniva causant bosses periodentals.  En alguns casos es podria arribar a perdre la peça dental.

És molt important visitar periòdicament el dentista per tal que el diagnòstic sigui com més aviat millor, per tal d’evitar problemes més greus i que la situació empitjori. Aquests tipus de patologies avancen sense cap mal aparent i no mostren senyals evidents fins que es troben en fases molt avançades.

 

El tractament per a la periodontitis

 

Tractament de la periodontitis Barcelona

 

A Clínica Dental Ureña som especialistes en el tractament de la periodontitis. Formem un equip de professionals amb una àmplia experiència,  coneixedors de les tècniques més modernes i eficients, per tractar qualsevol patologia bucodental amb èxit.

El tractament pot incloure:

 

  • La fase més bàsica comença amb un raspat i allisament radicular, que consta d’una neteja manual per sota de les genives, juntament amb una sèrie d’instruccions d’higiene bucals concretes per cada pacient.

 

  • Antibiòtics. Serveixen per combatre la infecció bacteriana i evitar que s’estengui. Poden ser orals, és a dir, en forma de píndola per empassar, o tòpics, com ara col·lutoris o gels que cal aplicar en l’espai entre dents i les genives.

 

  • En casos més avançats, és necessari realitzar unes petites cirurgies a les genives per aconseguir corregir els defectes que pugui haver causat la malaltia. En alguns casos, pot ser necessari extreure les peces dentals més afectades.

 

  • Finalment, és imprescindible seguir un programa de seguiment per prevenir o controlar una possible recaiguda.

 

Des de Clínica Dental Ureña recomanem seguir els consells d’higiene bucodental per a la periodontitis, que poden incloure l’ús de fil dental, raspalls interdentals o certs locutoris, com els que contenen clorhexidina, i la realització de neteges dentals professionals puntuals.