Aquesta setmana volem parlar-vos dels tractaments que es poden duu a terme contra les malalties periodontals. Tant per prevenció com per millorar l’estat actual si és que es pateix d’una d’aquestes malalties periodontals.

En un post anterior del nostre propi blog ja os vam descriure les principals malalties periodontals i les característiques principals d’aquestes. A més a més, ja vam descriure alguns trucs per millorar l’estat bucodental, de manera rutinaria i diaria.

En aquest post, volem profunditzar més en aquest tema per donar-te les millors solucions per tu i pel benestar de la teva dentadura i salut bucodental.

Causes de les malalties periodontals

Tractament periodontal preu radiografia

La principal causa de les malalties periodontals és l’acumulació de placa i càlcul dental. A l’estar sempre en contacte amb bactèries i mucositats es forma una fina capa tova que, amb el raspallat de dents, desapareix. A vegades, però, s’endureix convertint-se en una acumulació de placa i càlcul dental que és el que produeix les malalties periodontals. En aquests casos, només una neteja feta per un professional podrà eliminar la placa i el càlcul acumulat a les dents.

A continuació, t’exposem alguns dels factors que agreugen les malalties periodontals i que s’haurien d’evitar per complet:

  • La genètica. És un dels primers factors que afavoreix que patim afectacions a les genives. Si a la teva família hi ha algú que hagi patit de gingivitis o periodontitis, pot tenir molts números de patir, també, alguna d’aquestes malalties.
  • El tabac. Aquest mal hàbit afecta directament a les genives i a la seva funcionalitat. El tabac, a més a més, pot disminuir l’efecte d’algun dels tractaments que s’hagin d’aplicar per recomanació del seu dentista per curar la malaltia periodontal.
  • Canvis hormonals i estrés. Els canvis hormonals i l’estrés afecten, directament, al nostre aspecte físic. Les principales afectacions es troben a la cavitat bucodental, per això, és un dels motius principals pels quals es veuen afectades les genives.
  • Prendre medicaments. Els medicaments poden afectar a la quantita de saliva que es té a la boca. La saliva serveix, en part, de mètode de protecció contra alguna de les malalties, si no se’n té suficient, pot provocar alguna malaltia dental.

 

Tractament periodontal preu factors

Principals tractaments per malalties periodontals

Principalment, el professional ha de fer una primera visita rutinaria de control principal. Una primera revisió que serveixi per actualitzar l’estat bucodental del pacient. A partir d’aquí, es determina el tractament que ha de seguir el pacient segons la seva afectació.

Per les malalties periodontals hi ha diferents tractaments. Com ja sabem, la periodontitis, o malaltia de les genives, pot agreujar-se si afecta a l’òs. Al final, no deixa de ser una infecció i, també depen del grau en el que estigui avançada. Per prevenir aquests casos, o curar l’afectació que ja sigui important hi ha diferents tractaments:

  • Neteja bucodental. Si la infecció encara no ha afectat molta part de la geniva, amb una neteja per part del professional serà suficient per controlar la malaltia. Després de la neteja, s’haurà de mantenir un control i, sobretot, una bona rutina d’higiene bucodental amb els passos que li marqui el dentista.
  • Neteja profunda i rascat d’arrel. Aquest tipus de neteja bucodental es realitza per sobre i per sota de les genives. Això permet extreure el nivell de placa i càlcul dental acumulat en aquesta part de les genives i de l’arrel. D’aquesta manera s’elimina tot el rastre de bactèries. Aquest tipus de neteja pot provar alguna que altra inflamació i envermelliment a les genives, al contrari que en el cas de la neteja comuna.

Diferents tractaments periodontal preu

  • Col·lutori, pasta de dents o antibiòtics. Són els remeis que pot indicar-li el dentista o periodoncista per a seguir unes cures diàries. Alguns d’aquests poden requerir de recepta mèdica, amb la qual cosa només podrà utilitzar-los si el seu professional de confiança li ho indica.
  • Altres tractaments per les malalties periodontals. Hi ha altres mètodes que serveixen de tractament per les malalties periodontals, són una mica més complexos, però depenen del grau que estigui avançada la infecció serà la millor opció de tractament. Alguns exemples són: el gel antibiòtic, xip antisèptic o altres antibiòtics orals.

Qualsevol solució i tractament per les malaltes periodontals han de ser supervisades i recomanades per un especialista. Això evitarà que pugui tenir efectes secundaris o que pugui afectar-li a altres aspectes de la salut. Consulti amb un dentista si creus que sospita que pot tenir o patir una malaltia periodontal o qualsevol altre tipus d’afectació bucal.

A Clínica Dental Ureña l’atendran els millors professionals. Amb un tracte especialitzat i personal per cada cas, se li aplicarà el tractament corresponent tenint en compte el seu historial i la seva situació actual. Contacti amb nosaltres per obtenir més informació.

 

Tratamiento periodontal precio neteja diària