En diferents posts us hem explicat ja la rutina diària que hauríem de seguir, els passos per aconseguir una bona salut bucodental i què hem de fer servir com a estris complementaris pel dentífric com són el fil i seda dental o els col·lutoris bucals. D’aquests últims és dels que parlarem avui al post.

Què són els col·lutoris bucals?

Els col·lutoris bucals, són complements líquids a la neteja comuna diària amb el raspall de dents. Les seves funcions principals són les de protegir la cavitat bucal i eliminar la placa i el càlcul dental que s’acumula a la boca i eliminar el mal alè.

Des de l’època dels egipcis i romans que hi ha evidències de l’ús de productes, aliments i plantes per millorar l’aspecte dental, però, no es van trobar evidències clares fins a finals del segle XIX que s’inventa la pasta de dents tal i com la coneixem avui en dia.

Col·lutoris bucals

En aquesta mateixa època també s’introdueix al mercat l’ús dels col·lutoris bucals. Tots els que van sortir primer portaven alcohol en les seves fórmules, ja que aquesta era la manera d’estabilitzar el producte. A dia d’avui, no és necessari que tots portin alcohol ja que hi ha altres components que ajuden a combatre els gèrmens que es troben dins la cavitat bucal.

Característiques principals i beneficis dels col·lutoris bucals

Els beneficis d’utilitzar col·lutoris bucals són més que estètics. Alguns dels beneficis que obtenim al utilitzar-los són per a mantenir les dents més blanques i que es vegin bé de cara als demès, però anem una mica més enllà. Com ens poden beneficiar els col·lutoris a nivell de salut?

  • Solució líquida
  • Elimina gèrmens i bactèries que es troben a la boca
  • Ajuda a eliminar la placa i el càlcul dental acumulat
  • Disminueix el mal alè
  • Compta amb composicions que ajuden a reduir les infeccions i possibles malalties
  • Poden utilitzar-ho tant nens com adults, cada un amb el seu tipus determinat
  • Hi ha gran varietat de col·lutoris bucals que s’adapten a la gran majoria de particularitats bucodentals
  • NO es pot utilitzar com a substitut dels dentífrics

Col·lutoris bucals

Com podem fer un bon ús dels col·lutoris bucals?

Els col·lutoris bucals s’utilitzen sempre després dels raspallat de dents i després d’haver passat el fil o seda dental. Si voleu saber més coses sobre el fil dental podeu consultar el nostre post al blog per més informació.

Des de Clínica Dental Ureña volem donar-vos alguns consells de com fer un bon ús dels col·lutoris bucals.

Sempre recomanem consulta amb el teu dentista professional sobre quin tipus de col·lutori hem de fer servir i la quantitat adequada per nosaltres. Això es deu a que segons el tipus de col·lutori i depenent del nostre estat bucodental utilitzarem una quantitat o una altra ja que, la quantitat dels compostos serà diferent per a cada cas.

Col·lutoris bucals

Seguidament, mantindrem el col·lutori bucal dins la boca durant un minut, més o menys, i després l’expulsarem. Després de l’expulsió, l’acte més instintiu que moltes vegades ens surt és glopejar aigua, però és necessari saber que NO hem de fer-ho; al glopejar-nos la boca amb aigua es perden moltes propietats del col·lutori, en canvi si evitem fer-ho, les propietats es mantindran durant molt més temps.

Recomanem sempre, abans de començar qualsevol tractament dental o començar a utilitzar algun producte, consultar amb el seu dentista de confiança per tal de poder adaptar al màxim els productes a la seva situació bucodental. Per qualsevol dubte o consulta no dubti en contactar amb el nostre equip de professionals per obtenir més informació.